До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний хронометрист
  • Генеральні медіа партнери
  • Партнери
  • Партнер дистанції 21 км
  • Благодійний партнер
  • Генеральний партнер
  • Спортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний партнер
  • Під патронатом

Новини

10.06.2018

3rd Molokiya Lviv Half Marathon зібрав рекордну кількість півмарафонців

 

10 червня Львів перетворився на столицю бігової казки, подарувавши учасникам сонячну погоду та відмінну організацію 3rd Molokiya Lviv Half Marathon. Вперше в історії півмарафонська дистанція у Львові зібрала майже 1300 учасників! Всього ж у події взяли участь близько 4000 містян та гостей Львова. Вже вдруге поспіль у чоловіків перемогу відсвяткував Тарас Сало (1:08:51), для якого цей старт є домашнім, у жінок в запеклій конкуренції на найвищу сходинку зійшла представниця Буковини Юлія Профіс (1:19:18), проте рекорди траси цього року встояли.

 

У змаганнях чоловіків від самого старту Тарас Сало взяв ініціативу на себе та одноосібно тримав лідерство аж до фінішу. За швидкого початку львів’янин забезпечив собі чималий відрив від суперників і, тримаючи ситуацію під контролем, впевнено захистив минулорічний титул. Інші 2 місця п’єдесталу розподілили між собою Юрій Грицак (1:09:29) і Юрій Вихопень (1:12:14).

 

По часу вийшло на одну хвилину гірше, ніж минулого року. Глибоко в душі, звісно, хотілося пробігти по рекорду. Але в першу чергу стояла задача перемогти і я з нею впорався! Я усвідомлював, що враховуючи погодні умови, рекорд був під сумнівом. Хоча на 10-му кілометрі я ще біг на рекорд траси. Але це було пов’язано з тактичними моментами, адже планував від старту втекти подалі від суперників і тримати цю відстань максимально аж до фінішу. І ця тактика спрацювала, хоча було важкувато! Мені здалося, що порівняно з 2017 роком бруківка стала гіршою, а гірки більшими. 

Загалом, я задоволений переможним результатом.  Емоції переповнюють! Перемогу присвячую близьким, які завжди мене палко підтримують будь-де, будь-коли, де б я не біг, вони завжди переживають”, – прокоментував Тарас.

 

На відміну від чоловіків у жіночому забігу доля перемоги та призових місць не була зрозумілою практично до самого фінішу. Зі старту лідерство в групі жінок взяла на себе досвідчена Тетяна Вернигор, але вже ближче до середини дистанції на перші позиції перемістились Юлія Профіс та Марія Гудак. Перемогу в біговій дуелі Львівського півмарафону здобула Юлія Профіс, Марія Гудак з часом 1:19:41 фінішувала другою, а чільну трійку замкнула Тетяна Вернигор 1:20:16.

 

 

Переможниця розповіла про перипетії боротьби по дистанції та емоціями від перемоги:

“Біглося досить нелегко, на першій половині дистанції трималась лідерів, на деяких підйомах навіть трохи відпускала, але потім на спусках наздоганяла. Не добігаючи позначки 10 кілометрів в лідируючій групі лишились тільки я і Марія Гудак, а за 6 кілометрів до фінішу, на черговому спуску, я здійснила спробу відриву, що мені і вдалось. Після цього і аж до фінішу довелось працювати на максимум, тож найважчим видався останній підйом. Але зізнаюсь, радість від перемоги  в декілька разів перевершила мої зусилля по дистанції!”

 

 

Таким чином, 3rd Molokiya Lviv Half Marathon став другим після Nova Poshta Kyiv Half Marathon з більш ніж 1000 фінішерів дистанції 21 км! Тепер очікуємо перевершення цього показника на четвертому старті Run Ukraine Running League 2018 в Одесі 26 серпня!