До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний хронометрист
  • Генеральні медіа партнери
  • Партнери
  • Партнер дистанції 21 км
  • Благодійний партнер
  • Генеральний партнер
  • Спортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний партнер
  • Під патронатом

Новини

09.06.2019

Нові рекорди траси на 4th Molokia Lviv Half Marathon

9 червня пройшов Львівський міжнародний півмарафон 4th Molokia Lviv Half Marathon – третій етап Run Ukraine Running League 2019. Цього року переможцями стали Богдан-Іван Городиський серед чоловіків та Олеся Смовженко серед жінок, яким вдалося не тільки найшвидше подолати непросту дистанцію, а й оновити діючі рекорди траси.

 

Міжнародний Львівський півмарафон, який організовує компанія Run Ukraine  проходить вже четвертий рік поспіль і має найвищу оцінку – 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації. Цього року участь у півмарафоні взяли участь 3545 спортсменів та любителів з усієї України та 26 країн світу, що на 1145 учасників більше ніж минулого року.

 

Найбільш видовищною та інтригуючою частиною 4th Molokia Lviv Half Marathon стали змагання на півмарафонській дистанції, на якій стартували 1653 учасники, що на 366 осіб більше, ніж у 2018 році. Цьогорічний призовий фонд збільшився більш ніж на 50 тис. грн, порівняно з минулорічним, і становив 143 000, тож у атлетів був стимул поборотися за перемогу!

 

Неймовірно видовищним і до останніх кілометрів напруженим став забіг у чоловіків. Зі старту лідери рухалися щільною групою з шести спортсменів. Перші кілометри групу очолював Сергій Расчупкін але вже на 5-му кілометрі група у складі Богдана Семеновича,  Богдана-Івана Городиcького та Ігоря Порозова вийшла вперед і почала відриватися від решти. Поступово, починаючи з 10-го кілометра маневруючи горбистими, вкритими бруківкою вуличками міста Лева, Богдан-Іван та Ігор очолили забіг та до останніх кілометрів бігли разом, змагаючись за перемогу. Найшвидшим і найспритнішим виявився Богдан-Іван Городиський, який вирвався вперед і фінішував з часом 1:06:46, оновивши таким чином діючий рекорд траси, встановлений Тарасом Сало у 2017 році (1:07:43). Другим став Ігор Порозов – 1:07:00, третім – Богдан Семенович – 1:08:42. Четвертий результат показав Тарас Сало – 1:09:16, а замкнув п’ятірку лідерів серед чоловіків Юрій Вихопень, показавши час 1:10:40.

 

У жінок забіг проходив за повного домінування однієї спортсменки Олесі Смовженко з Молдови, і головною інтригою було чи вдасться Олесі оновити діючий рекорд траси встановлений Валентиною Кілярською у 2017 році (1:19:12). З самого старту атлетка із Молдови взяла високий темп і захопила лідерство, відірвавшись від українок Ірини Бубняк та Наталії Семенович. Поступово Олеся тільки нарощувала відрив і, зрештою, фінішувала із рекордним для Львівської траси часом – 1:16:53. Ірина Бубняк стала другою – 1:17:29, а на третій позиції фінішувала Наталія Семенович – 1:20:48. Четверту позицію посіла Світлана Станко – 1:29:47, а п’ятою стала – Надія Воронченко – 1:34:12.

 

Загалом, свято бігу у місті Лева – 4th Molokia Lviv Half Marathon пройшов на високому організаційному рівні з яскравою боротьбою та щільною конкуренцією серед елітних легкоатлетів, широким міжнародним представництвом та дотриманням високих стандартів IAAF.